Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Шкарбута Богдан / Головне / Суспільство 08 гру 2017 15:17

БОГДАН ШКАРБУТА: "НАМ ПІД СИЛУ ПЕРЕЙНЯТИ ПАЛЬМУ ПЕРШОСТІ І СТАТИ ПРОВІДНОЮ ГРОМАДОЮ ОБЛАСТІ"

БОГДАН ШКАРБУТА: "НАМ ПІД СИЛУ ПЕРЕЙНЯТИ ПАЛЬМУ ПЕРШОСТІ І СТАТИ ПРОВІДНОЮ ГРОМАДОЮ ОБЛАСТІ"В День місцевого самоврядування журналісти "Сільських обріїв" звернулись до сільських Голів Черкаського району з одним питанням: "Яким Ви бачите місцеве самоврчядування?"

Голова села Мошни Богдан ШКАРБУТА: "Сьогодні всім зрозуміло, що дієздатне місцеве самоврядування – це основа добробуту українського суспільства. Наразі децентралізація знаходиться на вістрі процесу реформування української держави. І саме самоврядуванню відведена найбільш відповідальна та значуща роль у будівництві успішної країни європейського рівня.

Уже зараз можна констатувати, що завдяки децентралізації сільські громади «підіймаються з колін». Реалізовуються ті соціальні проекти, котрі десятиліттями відкладалися через брак коштів, відновлюються, а подекуди й будуються з нуля, об’єкти інфраструктури, ремонтуються садочки та амбулаторії, освітлюються вулиці та робиться багато інших корисних справ.

Звісно, мошнівська громада не збирається залишатися осторонь реформи. Розумієте, Черкаський район завжди був одним з найпрогресивніших районів області. І це не дивно, адже є всі належні умови для цього. Я впевнений, що в рамках децентралізації Мошнівський кущ і його майбутня об’єднана громада реалізують власний потенціал. Нам під силу перейняти пальму першості і стати провідною громадою області. Робота ж у цьому напрямі не припиняється вже декілька років, і старт об’єднавчих процесів не за горами. Уже скоро Черкаська область отримає нову і надзвичайно потужну ОТГ – Мошнівську громаду.

Звісно, на цьому шляху нас чекають всілякі труднощі. Адже проблем вистачає навіть зараз. Щоправда, багато з них знаходиться поза межами нашого впливу. Це і проблема законодавства в сфері земельних відносин і питання, пов’язані з утриманням автомобільних доріг. У державі існує безліч служб та комунальних підприємств, зобов’язаних обслуговувати дороги. Вони фінансуються з державного та місцевих бюджетів, але користі від їх діяльності непомітно взагалі. Тому, можливо, існує сенс передати дороги на баланс громадам і забезпечити відповідну державну фінансову підтримку. Вважаю, якщо люди знатимуть, що воно їхнє, то градус відповідальності за технічний стан та якість необхідного обслуговування суттєво підвищиться."
Наверх