Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Заклад дошкільної освіти (ясла-садок) «Лісова казка» с.Мошни Мошнівської сільської ради Черкаського району Черкаської області. Адреса: вул. Савченка, 29, Черкаський район Черкаська область, 19615 тел.(0472)30-22-95, [email protected]

Інформація / Лісова Казка / Фотоновини / Новини освіти 07 гру 2017 00:40

«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)

«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)Всім відомий вислів: «Казка вчить, як на світі жить». У будь-якому віці казка завжди цікава. Вона відкриває щось таємниче і хвилююче.

У казках трапляються чарівні пригоди, існують незвичайні речі, діють злі і добрі чародії, рослини і тварини у ній уміють розмовляти і робити все те, що і люди. Слухаючи їх у дитинстві, малята несвідомо накопичують досвід «життєвих ситуацій», вони переживають всі емоції разом із казковими героями: веселяться, сумують, намагаються застерегти від зла та небезпеки, дуже радіють, коли мають змогу допомогти. Улюблені герої стають зразками для наслідування. Тому дуже важливо, щоб усвідомлення «казкових уроків» починалося з раннього віку.

Залучення до театру дітей дошкільного віку пов’язано в основному з виставами-казками. Найбільш дієвою формою роботи у цьому напрямку є театралізована діяльність. Саме тому педагогічні працівники дошкільного навчального закладу «Лісова казка» с. Мошни надають важливого значення театралізованій діяльності, активно впроваджуючи їх під час різних видів діяльності з дітьми (ігри-драматизації, ляльковий, пальчиковий, тіньовий, театр кухлів, на ложках, настільний, театр живої ляльки, театр одного героя та інші).

Ні для кого не секрет, що казка — один із найдоступніших видів передачі інформації дітлахам. У стислій ненав'язливій формі казка дає можливість повідомити дітям основні життєві цінності, поділитися досвідом. Днями у дошкільному закладі відбулася повчальна, цікава, весела театралізована вистава «Казка про Колобка на новий лад», яка відкрила малечі цінності здорового способу життя.

Глядачами були вихованці закладу, а акторами і сценаристами - педагогічні працівники: вихователі О.О.Максименко, Н.М.Секрет, музичний керівник О.М.Малинко.

У талановитих педагогів завжди талановиті і вихованці. Артистично виконували свої ролі діти старшої групи. А малята - глядачі наполегливо застерігали Колобка про те, що їсти немиті овочі, пити брудну воду та вживати багато солодощів – шкідливо і небезпечно для здоров’я.

Також була проведена гра «Чарівна торбинка» ( предмети особистої гігієни).

У процесі театрального дійства діти навчаються в художній формі висловлювати почуття і думки. При цьому дошкільники одержують не лише ігрову насолоду, але і розкривають свої таланти. А педагогам театралізована діяльність дозволяє успішно вирішити багато освітньо-виховних завдань дошкільного закладу: виховати у малюків художній смак, розвинути творчий потенціал, сформувати цікавість до театрального мистецтва.

Таким чином улюблені герої дитячих казок допомагають педагогам через театралізовану діяльність здійснювати позитивний вплив на дітей.
Театр у дошкільному закладі навчить дитину бачити прекрасне в житті і в людях, посіє в дитячі душі зернинку добра, бажання нести в життя прекрасне і вічне.

Олена Максименко
«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)«КАЗКА ВЧИТЬ, ЯК НА СВІТІ ЖИТЬ» (ФОТО)
Наверх