Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Фотоновини / Освіта 06 гру 2017 00:00

Як в "Лісовій казці" з правилами безпеки дорожнього руху знайомились (фото)

Як в "Лісовій казці" з правилами безпеки дорожнього руху знайомились (фото)В ДНЗ "Лісова казка" було проведено Тиждень безпеки дорожнього руху, під час якого педагоги знайомили малюків із правилами поведінки на дорогах, у громадському транспорті, виховували дбайливе ставлення до свого здоров’я і життя.

З усіма працівниками дошкільного закладу були проведенні інструктажі, проведена методична робота з вихователями. Організована навчальна діяльність з дітьми проводилась щоденно за темами:

- Понеділок - «Дитина і вулиця»;
- Вівторок – «Загадки вулиці»;
- Середа – «Вулиця сповнена несподіванок»;
- Четвер - «Малята за безпеку на дорогах»;
- П’ятниця – «Правила дорожні повинен знати кожний».

В методичному кабінеті було оформлено тематичний стенд «Дитина і вулиця». Проведено театралізовану виставу «Три яскраві кольори скрізь допоможуть нам пройти» з дітьми різновікової групи. Вихователями старшої групи проведено конкурс «Знавець правил вуличного руху».

Своєчасно була організована методична допомога для педагогів по підготовці та проведенню тижня: розроблені методичні рекомендації для педагогів по організації роботи з дітьми та батьками з зазначеного питання, пам’ятки з охорони життя та здоров’я дітей, маршрути прогулянок та екскурсій, складена картотека рухливих, сюжетно-рольових та дидактичних ігор, які дозволили педагогам в різних видах діяльності творчо спланувати роботу з дітьми та батьками, оформлені матеріали у папку «Зелений вогник».

Матеріали було розміщено у щомісячній міні-газеті для батьків «Казкового дитинства дивосвіт» щодо формування безпечної поведінки дітей та дорослих на дорогах та попередження травматизму.

Велику увагу приділили роботі з дітьми. В роботі використовували комплексні заходи, які справляли найбільший вплив на малят, викликали у них інтерес та несли у собі корисну пізнавальну інформацію. Під час прогулянок, екскурсій, піших переходів, постійно звертали увагу на проїжджу частину вулиці: який транспорт рухається, де саме він може їздити, для чого тротуар, перехід «зебра», світлофор; закріплювали правила поведінки на зупинках місцевого транспорту.

Була організована та проведена розвага «Поради світлофора Моргайка» (в усіх групах). Проведена виставка дитячих малюнків «Правила дорожні повинен знати кожний», в якій приймали участь як діти так і їх батьки.

Цікаво та змістовно проводилась робота з дітьми в автомістечку - «Подорож в Країну дорожніх знаків», де діти з великим задоволенням долучалися до вивчення дорожніх знаків та правил поведінки на дорогах, громадському транспорті. Розігрування проблемних ситуацій «Всіх розсудить Світлофор», «Дозволяється-забороняється», «Ми - пасажири» дали можливість дітям в процесі ігрової діяльності закріпити та розширити знання з ПДР.

Вихователями груп в куточках для батьків розміщено різноманітну наочну інформацію: папки-пересувки «Безпека дитини на вулиці», інформаційні листи «Дитина на вулиці», «Дорогою до дитячого садка», пам’ятка для батьків «Діти на дорозі», також проведено консультацію для батьків «Дитина наслідує приклад батьків». Спеціальні пам’ятки допоможуть батькам правильно роз’яснювати дітям правила дорожнього руху і прививати навички дисциплінованості на вулицях і дорогах.

Упродовж тижня безпеки діти ознайомилися зі знаками, розміткою на дорогах, розглядали ситуації, які можуть виникнути на дорогах і тротуарах. Метою заходу було закріпити з дітьми правила дорожнього руху, прищеплення розуміння необхідності суворого дотримання встановлених правил поведінки на дорозі, навчити приймати участь у дорожньому русі без негативних наслідків, вироблення навичок спостережливості, уміння самостійно приймати рішення в екстремальних ситуаціях, виховувати бережливе ставлення до свого життя, закріпити знання, що люди ходять по тротуару, розуміти призначення сигналів світлофора, закріпити знання дорожніх знаків, навчити розрізняти дозволяючі та запобігаючі знаки, правильно реагувати на сигнали світлофора, розуміти жести регулювальника, виховати у дітей дисциплінованість на дорогах, бажання бути уважними, спостережливими, обережними, попереджувати нещасні випадки.

В кінці тижня, як підсумок важкої спільної праці дітей та дорослих – спортивне змагання. Яскраві, веселі, насичені, з казковими героями, веселими іграми, загадками і ребусами. А в результаті – тверді та стійкі знання, набуті вміння та навички з питань правил дорожнього руху.
Як в "Лісовій казці" з правилами безпеки дорожнього руху знайомились (фото)Як в "Лісовій казці" з правилами безпеки дорожнього руху знайомились (фото)Як в "Лісовій казці" з правилами безпеки дорожнього руху знайомились (фото)Як в "Лісовій казці" з правилами безпеки дорожнього руху знайомились (фото)Як в "Лісовій казці" з правилами безпеки дорожнього руху знайомились (фото)Як в "Лісовій казці" з правилами безпеки дорожнього руху знайомились (фото)Як в "Лісовій казці" з правилами безпеки дорожнього руху знайомились (фото)Як в "Лісовій казці" з правилами безпеки дорожнього руху знайомились (фото)Як в "Лісовій казці" з правилами безпеки дорожнього руху знайомились (фото)Як в "Лісовій казці" з правилами безпеки дорожнього руху знайомились (фото)Як в "Лісовій казці" з правилами безпеки дорожнього руху знайомились (фото)Як в "Лісовій казці" з правилами безпеки дорожнього руху знайомились (фото)Як в "Лісовій казці" з правилами безпеки дорожнього руху знайомились (фото)Як в "Лісовій казці" з правилами безпеки дорожнього руху знайомились (фото)Як в "Лісовій казці" з правилами безпеки дорожнього руху знайомились (фото)Як в "Лісовій казці" з правилами безпеки дорожнього руху знайомились (фото)Як в "Лісовій казці" з правилами безпеки дорожнього руху знайомились (фото)Як в "Лісовій казці" з правилами безпеки дорожнього руху знайомились (фото)Як в "Лісовій казці" з правилами безпеки дорожнього руху знайомились (фото)
Наверх