Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Надзвичайні події 09 гру 2017 00:05

Новий вид грошових афер: шахраї опановують соціальні мережі

Новий вид грошових афер: шахраї опановують соціальні мережіШахраї активно вигадують нові афери. Цього разу для видурювання грошей вони пішли у соцмережі. Міняють гроші на особисті дані. Банки та правоохоронці закликають бути обачними.

Відтепер шахраї є й в Instagram. В мережі з’являються рекламні повідомлення, які обіцяють кожному українцю 3 800 гривень. У коментарях фейкові акаунти користувачів розповідають, що їм буцімто вже зарахували ці гроші на картку одного з банків України.

У разі переходу за рекламним посиланням користувачу пропонують зареєструватися й отримати гроші, продавши частину свого інтернет-трафіку. Під час реєстрації в користувачів просять ввести особисті дані та інформацію про банківські рахунки.

Працівники банків та правоохоронці закликають бути обачними! Не переходити за сумнівними посиланнями, не реєструватися на невідомих сайтах та нікому не передавати персональні дані.

Якщо ж Ви маєте сумніви щодо операцій зі своїми картками, або вважаєте, що могли стати жертвою шахрайства - телефонуйте на гарячу лінію в банк.
Наверх