Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Культура / Черкаський район. Новини 21 лис 2017 00:16

В Мошнах пройшов районний семінар-практикум

В Мошнах пройшов районний семінар-практикумЧи потрібні музеї сьогодні, а також, як розвивати зелений туризм на селі, про це та багато іншого обговорювалось на семінарі-практикумі «Заклади культури, як осередки збереження культурних надбань краю та сприяння розвитку зеленого туризму», що проходив 16 листопада в селі Мошни в приміщенні Черкаської районної станції юних техніків.

В роботі семінару взяли участь начальник відділу культури і туризму Олена Бардінова, депутат районної ради Володимир Шимановський, почесний працівник туризму України, кандидат економічних наук Наталія Корнілова, директор КЗ «РМОЦ НТ» Валентина Полулях, провідний спеціаліст відділу культури і туризму Анжеліка Кузьменко, працівники КЗ «Черкаський РОМЦ БКР» Черкаської районної ради та працівники сільських бібліотек, музеїв, будинків культури.

Учасники семінару ділились ідеями, досвідом, перспективами.

Завідувач бібліотеки с. Вергуни Олена Краснюк презентувала присутнім краєзнавчо-пізнавальний проект «Краєзнавство, як дієвий засіб національно-патріотичного виховання дітей та молоді», в якому ділилась досвідом роботи та націлювала колег на популяризацію краєзнавства в своїх селах.

Про музейну справу розповіла завідувач музею Т. Г. Шевченка Галина Грицик. Вона наголосила, що музей – це жива історія рідного краю, а для надбання його духовної спадщини дуже важлива співпраця музейних працівників, бібліотекарів та працівників будинку культури, адже кому як не нам, відроджувати культуру та доносити історію краю до свідомості дітей та молоді.

Наталія Корнілова, на прикладі діяльності зеленої садиби «Коло друзів», що у с. Будище, розповіла присутнім про роль та перспективи розвитку зеленого туризму для розвитку села. Вона працює у сфері туризму 18 років, очолює туроператор «Намі», що займається розвитком внутрішнього туризму та створенням маршрутів по Черкащині.

Її розповідь містила актуальні поради та ідеї щодо створення ексклюзивного конкурентного туристичного продукту, можливості залучення усіх верств населення, орієнтація на задоволення потреб туристів. Ідея туризму, за словами пані Наталії, це ідея замкнутого циклу, важливо затримати туристів на довгий час, зробити так щоб вони хотіли повернутися. З розвитком інформаційного суспільства змінилися запити та потреби у туристів. Вони подорожують заради емоцій та вражень, їм потрібні видовища та шоу, можливість отримати новий досвід та прийняти участь у дійстві. Прикладом задоволення таких потреб є тематичні села.

Одним з основних питань є питання поінформованості, доступності інформації для туристів та питання безпеки, особливо це стосується іноземних туристів, які хоч і приїжджають до України у пошуках екстриму, але розраховують на відповідний рівень комфорту.

Пані Наталія виокремила ряд питань що потребують уваги – це комплексний підхід до створення туристичного продукту, важливість об’єднання зусиль та співпраці усіх структур та зацікавлених у розвитку галузі. Важливим кроком у цьому напрямку було створення Асоціації гостинності Черкащини, що разом з кафедрою туризму та готельно-ресторанної справи ЧДТУ готові надати допомогу у створені та популяризації маршрутів, проведенню семінарів для екскурсоводів усім зацікавленим туристичним бізнесом.

Друга частина семінару проходила в музеї Т. Г. Шевченка, що в селі Мошни. Учні школи провели для гостей пізнавальну екскурсію кімнатами музею, де зупинявся славетний письменник і поет, потім учасники семінару ознайомилися з обрядом випікання весільного хліба, почули українські обрядові пісні, побували у теплій домашній атмосфері, сповненій енергії і сонця, яка ще надовго залишиться в пам’яті…

За інформацією відділу культури і туризму Черкаської РДА
В Мошнах пройшов районний семінар-практикумВ Мошнах пройшов районний семінар-практикумВ Мошнах пройшов районний семінар-практикум
Наверх