Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Економіка 11 гру 2017 00:08

Кабмін планує суттєво звузити категорії отримувачів субсидій в Україні

Кабмін планує суттєво звузити категорії отримувачів субсидій в УкраїніКабінет міністрів в наступному році посилить вимоги, від виконання яких залежатиме надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Про це заявив заступник міністра фінансів України Сергій Марченко.

Зокрема, за його словами, Міністерство соціальної політики України вже виступило з ініціативою зменшити нормативи споживання послуг ЖКГ для виплати субсидій. Крім того, зараз вивчається можливість впровадження обліку майнового стану субсідіантов.

"Наприклад, якщо у вас є будинок і дві машини, то ви не маєте права на субсидію, незалежно від ваших доходів. Мінфін наполягає на тому, щоб питання майнового стану пільговиків і субсідіантов був обов'язково врахований", - сказав Марченко.

Міністерство, за його словами, наполягає на тому, що категорії субсідіантов в Україні повинні бути суттєво звужено.

"Уже в цьому році вимоги щодо отримання субсидій стали жорсткіше, а в наступному році будуть ще більш справедливими, прозорими і ефективними. З наступного опалювального сезону очікується, що завдяки істотному зростанню доходів домогосподарств більшість громадян зможуть самостійно оплачувати житлово-комунальні послуги", - зазначив чиновник.
Наверх