Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 18 лис 2017 00:37

"Кабмін пропонує ускладнити життя авто на "єврономерах" в Україні", - фахівець

"Кабмін пропонує ускладнити життя авто на "єврономерах" в Україні", - фахівецьКабінет міністрів України пропонує встановити, що особисті транспортні засоби, тимчасово ввезені в Україну понад 90 днів, протягом 10 робочих днів повинні бути поставлені на облік без зміни реєстраційних документів та номерних знаків країни їх реєстрації.

Така норма міститься в заключних та перехідних положеннях державного законопроекту про посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху (№7286).

"Установити, що транспортні засоби особистого користування, тимчасово ввезені на митну територію України більше ніж на 90 днів, протягом десяти робочих днів з моменту такого ввезення підлягають державній реєстрації без зміни реєстраційних документів та номерів знаків країни їх реєстрації в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України", - говориться в законопроекті.

Як відзначає autonews.ua, виконати цю процедуру може виявитися затруднительним для 90% власників нерозмитнених автомобілів.

Справа в тому, що ставити транспортний засіб на облік доведеться тому іноземцю, на чиє ім'я його завозять. Причому - в сервісному центрі МВС за місцем проживання клієнта, пояснює глава Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.

"На сьогодні "верблюд", який завозить "бляхи", приїжджає на машині на кордон, показує свій паспорт, на нього оформлюють машину і він пішки переходить назад до себе. Машину "гонщик" везе покупцеві. Зараз машину треба буде реєструвати в сервісному центрі МВС. Хто це може зробити? Тільки особа, яка ввезла автомобіль", - зазначив він.

По-перше, за словами Назаренко, реєструвати треба буде за місцем проживання. "Тепер литовець або поляк не тільки повинен буде з'явитися на кордоні, він тепер повинен буде їхати, умовно кажучи, в Харківську область, десь зупинятися і на наступний день йти в сервісний центр. А момент з "реєстрацією за місцем проживання" також означає, що покупець машини повинен надати довідку, що надає іноземцю тимчасове проживання", - підкреслив експерт.

Також, зазначає Назаренко, якщо іноземець збирається заїжджати більше, ніж на 90 днів (дозволений термін перебування іноземців в Україні, - ред.), він буде зобов'язаний зареєструватися у відповідних органах, щоб отримати дозвіл проживати в Україні довше, ніж три місяці, і зареєструвати машину. "Це набагато ускладнює процедуру - не кожен іноземець погодиться супроводжувати автомобіль всередині країни, оформляти міграційні документи, стояти в черзі в сервісному центрі. А якщо іноземець і погодиться на таке, то заплатити йому доведеться набагато більше. Так що Гройсман не здався - він навпаки ускладнив життя "єврономер", - пояснює Назаренко.
Наверх