Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 14 лис 2017 18:10

Депутати підтримали закон про медицину у сільській місцевості

Депутати підтримали закон про медицину у сільській місцевостіНа вечірньому засіданні Верховної Ради депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості».

Закон підтримали 280 народних депутатів.

Проект реформування сільської медицини передбачає розвиток інфраструктури та додаткове фінансування для охорони здоров’я у селах. Він покликаний створити умови, щоб залучити в сільську місцевість, де зараз проживає 13 млн українців або 30% населення, працювати лікарів та медичний персонал.

Законопроект передбачає будівництво додаткових амбулаторії з можливістю проживання родини лікаря, придбання автомобілей для лікарів, щоб вони мали змогу пересуватися між селами, а також створення можливості для отримання освіти та підвищення кваліфікації.

Крім того, законопроект закладає основи розвитку «телемедицини», щоб лікарі мали змогу консультуватися з колегами за допомогою відеозв'язку. Для цього передбачається проведення мережі Інтернет в усі, навіть віддалені села, в рамках розвитку медичної інфраструктури.

Цього року в бюджеті вже передбачено 4 млрд гривень на розвиток охорони здоров’я у сільській місцевості. Крім того Уряд заклав додатковий 1 млрд гривень на розвиток системи охорони у селах у 2018 році.

Законопроект про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості доповнює раніше ініційовані урядом проекти законів про зміну моделі фінансування системи охорони здоров’я та є частиною медичної реформи. Пакет законопроектів №6327 та №6604, які запускають реформу фінансування системи охорони здоров’я, а також президентський законопроект №7117, що передбачає підвищення доступу та якості медичних послуг у селах будуть розглянуті вже на цій парламентській сесії.
Наверх