Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Головне / Суспільство 05 лис 2017 00:51

Стартував сезон полювання на парнокопитних та хутрових тварин

Стартував сезон полювання на парнокопитних та хутрових тваринЗгідно наказів користувачів мисливських угідь Черкаської області, цьогорічний сезон полювання на парнокопитних та хутрових диких тварин розпочався 4 листопада.

Нагадуємо, що кожен мисливець зобов’язаний мати при собі посвідчення, щорічну контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання, відстрільну картку, дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю. У разі використання під час полювання собак мисливських порід чи інших ловчих звірів і птахів, на них потрібно мати відповідний паспорт.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Полювання на диких парнокопитних та хутрових тварин буде здійнюватися відповідно до Лімітів використання мисливських тварин державного мисливського фонду у сезон полювання 2017/2018 років, затверджених наказом Мінагрополітики України від 2.10.2017 №530.

Триватиме сезон полювання до 31 грудня ц.р. на козулю, оленя, самок кабана та їх молодняк, здатний до самостійного існування; до кінця січня 2018 року на зайця-русака та самців кабана та їх молодняк, здатний до самостійного існування; до кінця лютого 2018 року на лисицю та єнотоподібного собаку.

Закликаємо мисливців насамперед дотримуватися техніки безпеки під час використання зброї та наголошуємо на дбайливому ставленні до багатств флори та фауни нашого краю.

Довідково: всього в області функціонує 53 мисливських господарства, з них 6 підпорядковані обласному управлінню. Решта­ – мисливські господарства системи Українського товариства мисливців та рибалок та інших користувачів. Офіційно в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства зареєстровано понад 20 тисяч мисливців.

За інформацією Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства
Наверх