Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 02 лис 2017 04:47

4 листопада на Черкащині відкриють сезон полювання на парнокопитних та хутрових диких тварин

4 листопада на Черкащині відкриють сезон полювання на парнокопитних та хутрових диких тваринЦьогорічний сезон колективного полювання на парнокопитних та хутрових диких тварин на Черкащині стартує 4 листопада.

Таке рішення ухвалили на нараді з користувачами мисливських угідь області та мисливствознавцями держлісгоспів, що відбулася минулого тижня у Черкаському лісгоспі.

Головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства обласного управління Володимир Рибалка нагадав про діючий порядок отримання ліцензій на добування диких тварин, наголосив на дотриманні техніки безпеки та правильному оформленні документації й наказів на відкриття полювання.

Обговорили на нараді збільшення сум відшкодування за незаконне добування диких тварин згідно наказу Мінагрополітики та Мінприроди від 19.06.2017 №301/222 “Про затвердження Такс для обчислення розміру відшкодування збитків, завданих унаслідок порушення законодавства у галузі мисливського господарства та полювання (крім видів, занесених до Червоної книги України)“. Загалом такси за незаконне добування розраховані з урахуванням індексу інфляції та в середньому збільшилися в 4 рази по всіх видах тварин.

Заступник начальника Управління держветпродспоживслужби у Черкаській області Віктор Маламуж доповів про стан справ у питанні виявлення африканської чуми свиней в Черкаській області та Україні, та наголосив на необхідності прийняття дієвих заходів для недопущення подальшого поширення АЧС. Учасники наради обговорили суворі вимоги утилізації при виявленні АЧС, депопуляцію диких кабанів, можливість проведення профілактичних заходів, посилення роз’яснювальної роботи з органами місцевого самоврядування та місцевим населенням щодо неухильних дій у разі виникнення підозри чи підтвердження діагнозу АЧС, а також недопущення подальшого поширення цього збудника.

Заступник начальника Управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА Людмила Довга зупинилася на змінах у Законі України “Про природно-заповідний фонд України” в частині заборони полювання. На території мисливських угідь області – 168 об’єктів ПЗФ, де, згідно нових законодавчих змін, взагалі заборонено будь-яке полювання.

За інформацією обласного управління лісового та мисливського господарства
Наверх