Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 10 жов 2017 15:34

Цього тижня в області дощитиме

Цього тижня в області дощитимеЗа прогнозом синоптиків, завтра погоду Черкащини формуватиме поле підвищеного атмосферного тиску, тому істотних опадів не передбачається.

У період 11-14 жовтня внаслідок впливу атмосферних фронтів із північного-заходу на Черкащині пройдуть дощі різної інтенсивності – від невеликих до суттєвих, а в неділю опади припиняться. Температура повітря впродовж тижня очікується вночі 3..8º, вдень 10..15º.

У цілому, незважаючи на значні коливання температури, стійкого переходу середнього температурного фону через +8º в бік зниження не очікується практично до 20 жовтня. Тому в цілях економії початок опалювального сезону може бути дещо затриманим, крім об’єктів соціального призначення (заклади охорони здоров’я, навчальні заклади, дошкільні заклади).

Як повідомляє начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань, завдяки активізації південного циклону 8 та вночі 9 жовтня по всій території області пройшли довгоочікувані дощі, кількістю 14-37 мм, що становить 45-133% місячної норми. У Канівському, Жашківському та Уманському районах вночі 9 жовтня спостерігалося небезпечне явище погоди – за 12 годин випало більше 15 мм опадів. Такі опади покращили зволоження верхнього шару ґрунту, лише у Чигиринському – грунт слабко зволожений. Такі погодні умови сприяли списанню показника пожежної небезпеки до 1 класу по всій території області.
Наверх