Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 24 жов 2017 15:16

УВАГА! ОГОЛОШЕНО МІСЯЧНИК ДОБРОВІЛЬНОЇ ЗДАЧІ ЗБРОЇ

УВАГА! ОГОЛОШЕНО МІСЯЧНИК ДОБРОВІЛЬНОЇ ЗДАЧІ ЗБРОЇЗ 1 по 30 жовтня на території Черкаського району триватиме місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових пристроїв.

Про це повідомляють в Черкаському РВП ГУНП Черкаського РВП в Черкаській області.

Кожен житель району має змогу передати до райвідділу поліції небезпечні предмети, що досі зберігалися незаконно, уникнувши при цьому кримінальної відповідальності, наголошують в поліції, нагадуючи, що за незаконне зберігання зброї, вибухових матеріалів та спеціальних засобів законодавством передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Статтею 263 Кримінального кодексу України за носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років. Носіння, виготовлення або збут кинджалів, фінських ножів чи іншої холодної зброї без відповідного дозволу караються обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, позбавленням волі до 3 років або штрафом до 50 неоподатковуваних мінімальних доходів громадян.

Щодо гладкоствольної мисливської зброї, то згідно зі ст. 190 КУпАП України, порушення тягне за собою накладання штрафу від 7 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією зброї або без такої.

«Якщо ви маєте незареєстровану вогнепальну зброю, то в період проведення добровільної здачі зброї вам слід звернутися з відповідною заявою до поліції. Працівники дозвільної системи нададуть вам кваліфіковану консультацію, допоможуть у легалізації зброї. За довідками звертатися до старшого інспектора дозвільної системи Черкаського РВП ГУНП майора поліції Дуки В.В.за адресою м. Черкаси, провул. Медичний, 3, каб. № 201 та за телефоном 37-35-15», - зазначають в поліції.

За інформацією Черкаського РВП ГУНП Черкаського РВП в Черкаській області
Наверх