Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство / Цей день в історії 22 вер 2017 00:01

СЬОГОДНІ В УКРАЇНІ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ ДЕНЬ ПАРТИЗАНСЬКОЇ СЛАВИ

СЬОГОДНІ В УКРАЇНІ ВІДЗНАЧАЄТЬСЯ ДЕНЬ ПАРТИЗАНСЬКОЇ СЛАВИ
22 вересня — День партизанської слави України.


Він був заснований у зв'язку зі святкуванням 60-ї річниці існування підпільно-партизанського руху в Україні. Цей ювілей відзначали 22 вересня 2001 року. Президентським указом від 30 жовтня 2001 року цей день був призначений офіційним державним святом.

Це свято покликане висловити всенародну повагу до всіх захисників Батьківщини, які в роки Другої світової війни боролися за свободу і мир в глибокому тилу. Партизани нерідко працювали в оточенні ворожих військ, при цьому не шкодуючи власного життя і не знаючи страху.

У період Другої Світової війни налічувалося близько 6200 партизанських угруповань та загонів. В них служили майже мільйон солдат. Ці невидимі війська, як і інші підрозділи, понесли великі людські втрати під час боротьби з гітлерівським військом. Але внесок партизанських формувань в загальну перемогу людства над нацизмом просто неоціненний. І день партизанської слави — лише мала частина того, що може зробити сучасне покоління для людей, які колись належали до партизанських загонів.
Наверх