Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Новини освіти 11 вер 2017 00:30

З наступного року в Черкаській медакадемії готуватимуть лікарів

З наступного року в Черкаській медакадемії готуватимуть лікарівУ наступному навчальному році в Черкаській медичній академії планують розпочати підготовку майбутніх лікарів.

Про це під час сьогоднішньої сесії облради повідомила керівник закладу Інна Губенко, передає "Прочерк".

Нагадаємо, торік Черкаський медичний коледж став медичною академією. У виші відбулися вибори ректора, і сьогодні обласна рада призначила Інну Губенко (раніше – директора коледжу) на цю посаду.

– На сьогодні ми отримали ліцензії для реорганізації коледжу в академію. Запроваджено магістратуру для медичних сестер (науковців у галузі медсестринства), і цьогоріч ми вже набрали перших магістрантів. Також уже отримано ліцензію на підготовку лікарів, яку ми розпочнемо наступного року, – зазначила Інна Губенко.

Також вона нагадала, що саме її навчальний заклад першим в Україні розпочав підготовку спецфельдшерів для Збройних сил, і цьогоріч проведено вже третій прийом на цю спеціальність.

Загалом у Черкаській медичній академії готують фахівців у трьох напрямках – медицина, фармація і післядипломна освіта.

Нагадаємо, 3 грудня 2010 року обласна рада дала дозвіл на зміну статусу і реорганізацію свого комунального освітнього закладу – Черкаського медичного коледжу – в Черкаську медичну академію. 18 грудня минулого року депутати облради проголосували за перейменування Черкаського медичного коледжу в Черкаську медичну академію. Відповідно до статуту, академія є правонаступником медичного коледжу.
Наверх