Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 17 вер 2017 00:26

Українці вже сьогодні можуть скористатися накопичувальним рівнем пенсійного забезпечення

Українці вже сьогодні можуть скористатися накопичувальним рівнем пенсійного забезпеченняУкраїнці вже сьогодні можуть скористатися накопичувальним рівнем пенсійного забезпечення.

Про це заявив заступник Міністра соціальної політики України Микола Шамбір.

За його словами, чинне законодавство передбачає три рівні пенсійного забепечення: солідарний, обов’язковий та добровільний накопичувальний рівні. Станом на сьогодні реально працюють перший та третій рівні, тобто вже зараз громадяни можуть отримувати пенсію з двох джерел – солідарної системи та добровільного накопичувального рівня.

“Відповідно до чинного законодавства кожен громадянин може обрати пенсійний фонд та робити заощадження. Крім того, у майбутньому буде реалізовано обов’язковий накопичувальний рівень, який дозволить диверсифікувати джерела пенсійного забезпечення людей та збільшить розмір пенсійних виплат”, – заявив Микола Шамбір.

Варто зазначити, що обов’язкові внески до солідарної системи пенсійного забезпечення відраховуються не із зарплати працівників, а сплачуються працедавцем, у відсотковій відповідності до розміру заробітної плати.

За інформацією Міністерства соціальної політики України
Наверх