Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 31 бер 2021 15:00

У лісах Черкащини порахували диких звірів

У лісах Черкащини порахували диких звірів
Протягом січня-лютого у лісах Черкащини тривав облік чисельності диких парнокопитних та хутрових мисливських тварин. Він обов’язковий для усіх користувачів мисливських угідь.

Про це інформують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Такий щорічний облік здійснюється з метою об’єктивного контролю за використанням і відтворенням мисливських тварин на території області. Здійснювалася таксація за участю працівників державних лісових господарств та Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

За словами завідувача сектору мисливського господарства обласного управління Володимира Рибалки, кількість диких мисливських тварин в лісах Черкащини знаходиться в межах оптимальної чисельності, а по окремих мисливських угіддях і перевищує оптимальний рівень. Це свідчить про забезпечення раціонального та невиснажливого використання дикої фауни.

Щорічна таксація протягом останнього десятиріччя свідчить, що загалом на Черкащині фіксується позитивна динаміка щодо збільшення чисельності диких тварин в мисливських угіддях. Так, приміром, якщо у 2007 році кількість копитних диких тварин становила 7,6 тис., то у 2021 році їх кількість зросла до 11,3 тис; у 2007 кількість диких хутрових тварин складала 37 тис, то у 2021 р. – 53,5 тис.

– Позитивно, що почала збільшуватися популяція дикого кабана, – зазначає Володимир Рибалка. – Бо протягом останніх років у зв’язку з африканською чумою свиней ми фіксували статистику у бік зменшення цього виду. Цьогоріч зафіксували ще й 89 ланей, яких віднедавна почали розводити у мисливських господарствах.

Довідково: в Черкаській області функціонує 55 мисливських господарства, з них 4 підпорядковані державним лісовим господарствам.
Наверх