Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Політика 31 лип 2017 15:07

ВОЛОДИМИР ШИМАНОВСЬКИЙ: "ЖИТЕЛЯМ СЕЛА СКОРО УВІРВЕТЬСЯ ТЕРПЕЦЬ, І ВОНИ ВИЙДУТЬ НА АКЦІЮ ПРОТЕСТУ"

ВОЛОДИМИР ШИМАНОВСЬКИЙ: "ЖИТЕЛЯМ СЕЛА СКОРО УВІРВЕТЬСЯ ТЕРПЕЦЬ, І ВОНИ ВИЙДУТЬ НА АКЦІЮ ПРОТЕСТУ"Жителі Мошен просять відремонтувати "державну" дорогу.

Відповідне звернення від громади у ході засідання сесії районної ради зачитав депутат районної ради Володимир Шимановський, передають "Сільські обрії".

Голова адміністрації Анатолій Яріш обіцяв порушити це питання на сесії облради у вересні.

– Через село пролягає дорога загального користування державного значення Черкаси-Жашків-Орадівка. На ділянці цього автошляху в селі склалася аварійна ситуація, яка ускладнюється ще й тим, що через перекриття мосту на цій дорозі збільшився машинопотік. На деяких ділянках ями сягають 20-40 см. На звернення до філії «Черкаський райавтодор» щодо ремонту відповідної дороги отримуємо відповідь про відсутність фінансування. Жителям села скоро ввірветься терпець і вони вийдуть на акцію протесту, – пояснив Володимир Шимановський.

За інформацією начальника філії «Черкаський райавтодор» Олександра Рябка, поки що від Черкаського облавтодору отримали план з нульовими показниками по дорогах державного значення. Окрім того, виникла й заборгованість по заробітній платі. Щодо доріг, які фінансуються з місцевих бюджетів, то дорожні служби продовжують їх ремонтувати.

– Торік обласна рада затвердила програму співфінансування ремонтних робіт на шляхах державного значення. Таким чином на умовах співфінансування з обласного, районних та сільських бюджеті вдалося відремонтувати правий проїзд на Смілу, здійснювати ремонт мосту, а також ремонтні роботи на автодорозі Р10 Канів-Черкаси-Кременчук. Загалом по області ремонтують більше півсотні державних доріг. Проте коштів катастрофічно не вистачає. А тому прошу місцеві ради активніше долучатися до програми співфінансування ремонту доріг загального користування державного значення, – зауважив голова адміністрації Анатолій Яріш. – Зі свого боку обіцяю ініціювати на відповідній комісії, а потім сесії обласної ради, яка відбудеться у вересні, ремонт автодороги, що пролягає Мошнами.

Аби визначитися з обсягами робіт, найближчим часом Анатолій Яріш разом із представниками дорожніх служб планує здійснити робочу поїздку в Мошни.
Наверх