Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 24 лип 2017 15:36

ЛИПЕНЬ НА ЧЕРКАЩИНІ ЗАВЕРШАТИМЕТЬСЯ З ГРОЗАМИ

ЛИПЕНЬ НА ЧЕРКАЩИНІ ЗАВЕРШАТИМЕТЬСЯ З ГРОЗАМИПісля досягнення денного максимуму в області до +33…35º, холодний атмосферний фронт з півночі зумовив на Черкащині грози, місцями шквали до 18 м/с. Проте дощі зафіксовані лише в північних районах області кількістю до 2 мм. Тільки гідропост Канів зафіксував дуже сильну локальну зливу – 70 мм дощу випало всього за 2 години, тобто майже місячна норма.

Втім вже із вівторка, під впливом антициклону, в регіон знову повернеться спека до +31..33º. З четверга очікуються грозові дощі та невелике зниження температури, говорить начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Загалом, за його словами, цьогріч грози пов’язані з порціями прохолодного повітря з Балтики, яке надходить в прогрітий в умовах південного антициклону наш регіон.

За рахунок липневих дощів площа із ґрунтовою засухою під пізніми культурами зменшилась і не перевищує 20% території області. «За експертними визначеннями наших агрометеорологів, нею охоплені райони вздовж правого берега Дніпра», – зауважив пан Постригань.
Наверх