Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 23 лют 2021 10:00

Синоптики розповіли, якою буде погода на Черкащині цього тижня

Синоптики розповіли, якою буде погода на Черкащині цього тижня
Середня температура 2 декади лютого увійшла у п’ятірку найхолодніших за увесь період метеорологічних спостережень на Черкащині. Опадів за 20 днів місяця випало 100-160% кліматичної норми. Висота снігового покриву на кінець декади становила 20-31 см, що перевищує багаторічні значення на цей час у 2-3 рази.

У минулі вихідні Атлантика вперше намагалася виправити «лютневі морозні вибрики», що змусило зиму трансформуватися у більш м’яку, європейську. Проходження циклону по півночі Європейського континенту зумовило на Черкащині відлигу до +2..+4º у супроводі слабкого вітру та незначних опадів. Почалося повільне сніготанення. На цьому тижні передвесняні «змагання» продовжаться.

За прогнозом, у вівторок-середу підійде холодний атмосферний фронт із півночі, пройде невеликий сніг і температура знизиться вдень до -1..-4º, вночі -8..-10º, відзначає начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

У четвер-п’ятницю новий атлантичний циклон із туманами та невеликими дощами буде прориватися вглиб Європейського континенту. На Черкащині температура підвищиться до 2-7º тепла. Такі «змагання весни із зимою» триватимуть і на початку березня.

За кліматом, стійкий перехід середньодобової температури через 0º на Черкащині відбувається всередині березня. В останні 30 років прихід метеорологічної весни змінився на більш ранній строк – 28 лютого. При цьому, 1 раз у 4-5 років наприкінці лютого ще можливі морози до 15-20º.

Тож поки що не поспішаймо прощатися із теплим одягом. За відлиги відбуватиметься зсув «снігових шапок» з дахів та танення бурульок, тому будьте дуже обережні – не ходіть близько біля будівель! Тротуари та неочищені ділянки доріг теж будуть слизькими!
Наверх