Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 22 лют 2021 08:00

Черкащина однією з перших отримає вакцину від Covid-19

Черкащина однією з перших отримає вакцину від Covid-19
Визначено області, які першими отримають вакцину від коронавірусної хвороби, як тільки ця вакцина надійде в Україну.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Маємо чіткий план, який дозволяє відразу після прибуття вакцини розвозити її до обласних складів 11 машинами одночасно: 7 областей (Житомирська, Київська, Чернігівська, Черкаська, Полтавська, Вінницька та м. Київ) отримають вакцину в день розвезення, інші – наступного дня», – написав Ляшко у Фейсбуці.

За його словами, мобільні бригади вже знають, яка кількість вакцин, у який заклад охорони здоров'я їм потрібна буде для проведення щеплення всіх охочих у даній лікарні.

Оскільки медичні працівники будуть задіяні протягом усієї вакцинальної кампанії, то Національна служба здоров’я України (НСЗУ) буде укладати договори із чітко визначеними медзакладами, які відповідають всім вимогам для проведення вакцинації від COVID-19, та сплачуватиме їм за надані послуги.

У перший місяць для забезпечення готовності до проведення вакцинації роботи НСЗУ виплачуватиме 8 тис грн на одну мобільну команду медиків. Далі медичний заклад отримуватиме доплату за фактичну кількість провакцинованих осіб – 25 грн за першу дозу введеної вакцини і 60 грн за другу.

Дані про вакцинацію будуть вноситися до електронної системи охорони здоров’я і тільки на підставі цієї інформації НСЗУ оплачуватиме фактично надані послуги.
Наверх