Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Надзвичайні події 18 лют 2021 13:00

Обережно! Шахраї!

Обережно! Шахраї!
Чоловік намагався розрахуватися за товар фальшивою банкнотою, номіналом 500 гривень. Втім, досвідчена касирка одразу натиснула кнопку «Термінового виклику поліції».

Про це інформує Управління поліції охорони в Черкаській області.

Близько двадцятої години на пульт централізованого спостереження Управління поліції охорони в Черкаській області надійшов сигнал «Тривога» з мережевого супермаркету, розташованому по вулиці Університетська.

Наряд реагування негайно прибув за вказаною адресою. Працівниця касового відділу вказала на чоловіка та повідомила, що він намагався розплатитися за придбаний товар купюрою, номіналом 500 гривень, яка має ознаки підробки.

В ході перевірки встановлено особу чоловіка - це житель Черкаського району 1986 року народження. Слідчо-оперативна група надалі буде з’ясовувати чи навмисно він збував підробку, чи сам став жертвою шахрайських дій.

Шановні громадяни! Звертаємо Вашу увагу як не стати жертвою шахраїв:

- перевірте банкноту на дотик (Фальшиві купюри схожі на звичайний папір для друку та мають горбисту поверхню за рахунок нерівного склеювання);
- на вигляд (Справжня банкнота має кілька рівнів захисту, які не видно на світлі. Наприклад, металізована смужка, на якій продубльований номінал або дублювання зображень просвічуються на світлі у справжніх грошей);
- скористайтеся ультрафіолетовим випромінюванням;
- не спокушайтеся на привабливі курси вуличних міняйл і підозрілих обмінників;
- перевіряйте і перераховуйте отримані гроші не відходячи від каси.
Наверх