Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 18 лют 2021 07:00

Лікування Сovid-19 – безкоштовне!: Національна служба здоров’я просить хворих повідомляти про спроби заробити на пацієнтах

Лікування Сovid-19 – безкоштовне!: Національна служба здоров’я просить хворих повідомляти про спроби заробити на пацієнтах
Аби запобігти корупції в медичній системі, пацієнти мусять співпрацювати з Національною службою здоров’я і повідомляти про порушення.

На цьому наголосив глава Національної служби здоров'я Андрій Віленський, передає Главком.

За його словами, в нашій країні лікарі, керівники медичних закладів просто звикли брати гроші з пацієнтів, і цієї звички дуже складно позбутися. «Ми просимо пацієнтів, їх родичів активно повідомляти нас, адже у нас є інструменти впливу і ми можемо змушувати заклади надавати допомогу безоплатно», — зауважив Віленський.

На зауваження про те, що більшості пацієнтів у стаціонарах доводиться самотужки купувати ліки від Covid-19, Віленський зазначив, що це є порушенням. За його словами, виплати НСЗУ розраховані так, щоб медичним закладам вистачило на лікування пацієнта. «Якщо ми говоримо про ковідний пакет – там грошей виділяється абсолютно достатньо для того, щоб і лікар отримав належну заробітну плату – з надбавкою 300%, і лікарня була забезпечена потрібними ліками», – розповів фахівець.
Наверх