Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 18 лют 2021 06:00

У кожному регіоні держави запрацюють відкриті поліцейські фронт-офіси, – глава Нацполіції

У кожному регіоні держави запрацюють відкриті поліцейські фронт-офіси, – глава Нацполіції
Поліцейські фронт-офіси є новою моделлю первинної комунікації із громадянами у відділах та управліннях поліції.

Про це глава Національної поліції Ігор Клименко повідомив 11 лютого.

«Як і раніше, основним критерієм оцінки нашої роботи  є довіра громадян. Тому ми намагаємося стати більш відкритим відомством, що надає якісний поліцейський сервіс. І в найближчих планах – фронт-офіси в кожному підрозділі. Замість невеликого заґратованого вікна в поліцейському фойє створимо для відвідувачів зручний простір. Компетентні та доброзичливі фахівці надаватимуть громадянам консультації, прийматимуть у них звернення», – повідомив Голова Нацполіції.

Такі фронт-офіси орієнтовані на максимальну результативність, оперативне надання поліцейських послуг та комфортні умови для  громадян.

Уже три роки  такий «прозорий» фронт-офіс ефективно працює у Голосіївському управлінні поліції міста Києва. Він створений у рамках пілотного проекту за сприяння ІСІТАР та Бюро з правоохоронних питань Державного департаменту США.

Згодом ще два фронт-офіси запрацюють у Святошинському  та Шевченківському районах столиці. У сучасному поліцейському управлінні буде повністю змінено робочу зону. Кожен із відвідувачів може особисто бачити, як працює поліція. Адже це приміщення спроектоване за європейськими стандартами роботи: тут відсутні ґрати, замість них – прозорі стіни і відкритий простір із системою відеоспостереження, що дає  можливість на належному рівні  забезпечити дотримання прав громадян.

Найсучасніші методики, логістика та оновлена техніка у такому фронт-офісі дозволяють швидко та якісно отримати будь-яку послугу. Для  інформаційної допомоги громадянам працює група первинної комунікації. Тут можна отримати консультацію, написати заяву про вчинення правопорушення або втрату документів, записатися на особистий прийом, дізнатися про результати розгляду  свого звернення та залишити відгук про роботу поліцейських.

«Звісно, на переформатування роботи потрібен час та фінансові витрати. Але я переконаний, що вони себе виправдають. І перш за все, це відчують самі ж громадяни», – наголосив Ігор Клименко.
Наверх