Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 09 лют 2021 10:00

У яких випадках не призначають субсидію (роз'яснення)

У яких випадках не призначають субсидію (роз'яснення)
Програма житлових субсидій є головним механізмом забезпечення соціального захисту населення при оплаті житлово-комунальних послуг. Але не всім категоріям населення призначають субсидію.

За яких умов субсидію не нараховують, розповів директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало, передає ChesnoNews з посиланням на пресслужбу Черкаської ОДА.

Субсидію не призначають у таких випадках:

1. Загальна площа житлового приміщення перевищує 130 квадратних метрів для квартир у багатоквартирному будинку, 230 квадратних метрів для індивідуальних будинків. Це не стосується житлових приміщень дитячих будинків сімейного типу, прийомних та багатодітних сімей, сімей, у яких проживають троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування.
2. Якщо член сім’ї домогосподарства протягом останніх 12 місяців купив земельну ділянку / квартири / будинку / транспортного засобу / будівельних матеріалів / інших товарів довгострокового вжитку або оплатив будь-які послуги, крім житлово-комунальних послуг, на суму до 50 тисяч гривень.
3. Якщо член сім’ї домогосподарства має транспортний засіб, що підлягає державній реєстрації і з його дати випуску минуло менше п’яти років. Не враховуються мопед і причеп, а також транспортні засоби, які власник отримав безоплатно чи придбав на пільгових умовах, у тому числі за рахунок грошової допомоги на придбання автомобіля.
4. Якщо в сім’ї члена домогосподарства є особи, що досягли 18-річного віку і в них відсутні доходи, які враховують під час призначення житлової субсидії. Це не стосується військовослужбовців, а також осіб, щодо яких є заборгованість роботодавця із сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, або осіб, які відповідно до законодавства звільнені від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
5.Якщо громадянин не повернув надміру перераховану суму житлової субсидії за попередні періоди її одержання на вимогу структурного підрозділу з питань соціального захисту населення або не сплачує суми до повернення, визначені відповідним структурним підрозділом з питань соціального захисту населення.
6. Наявність простроченої понад три місяці заборгованості з оплати послуг, загальна сума якої перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Житлова субсидія у такому випадку призначається з початку опалювального (неопалювального) сезону за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку.
7. Боржникам, які не виплачували аліменти понад три місяці. Це не стосується осіб, які є алко- або наркозалежними, що підтверджується довідкою від лікаря, осіб, до яких застосовуються заходи забезпечення кримінального провадження у вигляді відсторонення від роботи, осіб, до яких застосовуються запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту або тримання під вартою.

За словами Руслана Чикала, за таких умов, в окремих випадках, рішення щодо призначення субсидії приймається комісіями при районних державних адміністраціях, виконкомах міських рад міст обласного значення, крім випадків, зазначених у пунктах 1 та 7.
Наверх