Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Фотоновини / Надзвичайні події 03 лип 2017 15:03

РЯТУВАТИ МУЗЕЙ ПІСЛЯ НЕГОДИ ПРИБУЛА ОПЕРАТИВНА КОМАНДА З ОБЛАСТІ

РЯТУВАТИ МУЗЕЙ ПІСЛЯ НЕГОДИ ПРИБУЛА ОПЕРАТИВНА КОМАНДА З ОБЛАСТІВід шаленого буревію, який цими вихідними прокотився Черкащиною, постраждала хата-музей Тараса Шевченка в селі Мошни.

Про це повідомили в департаменті культури та взаємозв'язків із громадськістю Черкаської ОДА.

Стихія зламала очеретяну крівлю на самій хаті та на господарській споруді.

З Черкас на допомогу своїй філії з обласного краєзнавчого музею прибула оперативна команда на чолі з директоркою музею Іриною Собко. Пощастило, що заступник директора Назар Лавріненко після роботи у просвітницько-розважальному комплексі "Зерноленд" на Чигиринщині знається на всіх роботах, пов’язаних зі старовинним селянським побутом. Ці навички знадобилися для відновлення покриття з очерету.

"Мені довелося проводити майстерню з техніки в’язання парків та вшивання, – коментує Назар Петрович, водночас критикуючи те, як в часи Януковича "зліпили" ці будівлі. – Черговий шок від халатності будівельників, порушення усіх можливих норм і правил укриття традиційними матеріалами. Очерет укладено до верху тонким краєм! Це безглуздя. Парків не робили, а пучки очерету зв'язували тюкувальним шпагатом, який за два роки на сонці перетворюється на пилюку. Зробили висновки. Познайомилися з працівниками. За зиму заготовимо очерет і влітку організуємо толоку та правильно перекриємо будівлі".
РЯТУВАТИ МУЗЕЙ ПІСЛЯ НЕГОДИ ПРИБУЛА ОПЕРАТИВНА КОМАНДА З ОБЛАСТІРЯТУВАТИ МУЗЕЙ ПІСЛЯ НЕГОДИ ПРИБУЛА ОПЕРАТИВНА КОМАНДА З ОБЛАСТІРЯТУВАТИ МУЗЕЙ ПІСЛЯ НЕГОДИ ПРИБУЛА ОПЕРАТИВНА КОМАНДА З ОБЛАСТІ
Наверх