Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Шкарбута Богдан / Головне / Суспільство 04 лют 2021 10:00

ПРИВІТАННЯ МОШНІВСЬКОГО СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ БОГДАНА ШКАРБУТИ З НАГОДИ 77-Ї РІЧНИЦІ ВИЗВОЛЕННЯ СІЛ ГРОМАДИ ВІД ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ

ПРИВІТАННЯ МОШНІВСЬКОГО СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ БОГДАНА ШКАРБУТИ З НАГОДИ 77-Ї РІЧНИЦІ ВИЗВОЛЕННЯ СІЛ ГРОМАДИ ВІД ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ
4-5 лютого 1944 року за допомоги партизанських загонів героїчними зусиллями Радянських Воїнів-визволителів було звільнено села Мошнівської громади від німецько-фашиських загарбників.

Першими 4 лютого були звільнені Мошни і Тубільці, 5 лютого - Байбузи, Кумейки, Софіївка і Яснозір'я.

За хоробрість та мужність, виявлені у боях з ворогом, сотні жителів наших сіл нагороджено орденами та медалями. А Небилиця Василь Іванович (уродженець с.Яснозір'я), Нездолій Кузьма Павлович (уродженець с.Кумейки), Супрун Василь Якович (уродженець с.Мошни) удостоєні високого звання Героя Радянського Союзу.

Я сам нащадок свого діда Лугері Івана Матвійовича, одного із захисників своєї Батьківщини в роки війни, який встиг побувати і в Мошнівському партизанському загоні і пролити кров в рядах регулярної Червоної армії, і цим безмірно пишаюсь. Всі груди його прикрашали бойові нагороди, а останнє серйозне поранення зупинило його вже в боях за визволення міст Європи.

Я пам'ятаю часи, коли на день Перемоги, виблискуючи бойовими нагородами, багатолюдна колона наших ветеранів під звуки духового оркестру з почестями в ногу крокувала від центру села до Обеліску Слави. Від чого серця таких як я юнаків переповнювала безмірна гордість за свою країну, за своїх дідів-прадідів. Я хочу всіх запевнити, що, незважаючи ні на що, ми збережемо на Мошнівській землі всі обеліски і пам'ятки подвигу наших дідів, батьків – Радянських Воїнів.

Так давайте і сьогодні не забудьмо їх подвиг, піднімемося і вшануємо пам'ять Радянського Воїна, учасників партизанського руху, тих хто поклав своє майбутнє, своє життя, визволяючи нашу Мошнівську землю, визволяючи нашу Батьківщину, хвилиною пам'яті.

Як кажуть мудрі, старі люди: хто пам'ятає своє минуле, свою історію, в того буде майбутнє. Ми одна з небагатьох громад, що має таке багате на історичні, знакові події минуле, тому ми просто зобов'язані зберегти отримане, надбати сьогоднішнє та достойно передати його наступним поколінням.

З повагою!

Внук ветерана, інваліда І групи Великої Вітчизняної Війни, Мошнівський сільський голова Богдан Шкарбута
Наверх