Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 31 січ 2021 07:00

“На першому етапі в області планують вакцинувати близько 10 тисяч населення”, – Лариса Кошова

“На першому етапі в області планують вакцинувати близько 10 тисяч населення”, – Лариса КошоваДо 27 січня мають бути підготовлені списки пацієнтів, які потрапляють у першу хвилю вакцинації.

Про це на нараді в Черкаській ОДА повідомила керівникам первинної медико-санітарної допомоги та представникам соціального захисту населення області заступниця голови ОДА Лариса Кошова.

В області очікують отримати вакцини в лютому.

– Насамперед вакцинуватимемо медичних працівників, а також людей похилого віку, людей з інвалідністю, які мешкають в будинках-інтернатах, і працівників, які обслуговують цих людей, – говорить Лариса Кошова.

На першому етапі в області за попередніми розрахунками планують вакцинувати близько 10 тисяч населення. Серед них 1400 медичних працівників стаціонарів, які безпосередньо надають допомогу хворим на Covid-19. Заступниця начальника управління охорони здоров’я Черкаської ОДА Тетяна Бондар каже, що це допоможе знизити навантаження на виїзні бригади. У зв’язку з вакцинацією навантаження на мобільні бригади значно зросте, адже за один виїзд лікар та дві медичні сестри мають вакцинувати 100 людей.

Під час першого етапу на Черкащині отримають вакцину:

- медичні працівники, які безпосередньо надають стаціонарну допомогу хворим на коронавірус;
- працівники мобільних бригад з вакцинації;
- працівники лабораторій, які проводять дослідження на коронавірусну хворобу;
- працівники “екстренки”, включаючи водіїв;
- люди, які перебувають спеціалізованих закладах (інтернатах, будинках для осіб похилого віку тощо);
- працівникам спеціалізованих закладів.

До 27 січня потрібно заповнити списки людей, яких треба вакцинувати насамперед. Але вже зараз  треба готувати списки й для другого етапу, каже Лариса Кошова. В другу хвилю вакцинації потраплять працівники первинної ланки та соціальні робітники.

– Перед нами стоїть питання проведення вакцинації від коронавірусної хвороби. Адже епідемія коронавірусної інфекції продовжується. Вакцинація покладена на первинну ланку. У нас має бути чіткий графік щеплень в області до того, поки прийде вакцина. Щоб ми орієнтувалися скільки разів виїжджати бригадам в медзаклади, скільки людей треба вакцинувати. При вчасно та правильно сформованих списках пацієнтів, яких треба щепити, ми вакцинуємо черкащан швидко і ефективно, – каже Лариса Кошова.

Також Лариса Кошова наголосила, що вакцинація є добровільною, але всі черкащани мають щепитися від COVID-19 для загального імунітету.
Наверх