Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Черкаський район. Новини 24 січ 2021 10:00

У Черкаському районі після втручання прокуратури діти пільгової категорії харчуватимуться безкоштовно

У Черкаському районі після втручання прокуратури діти пільгової категорії харчуватимуться безкоштовноЧеркаська місцева прокуратура звернулася до Черкаського окружного адміністративного суду з позовними заявами про визнання протиправною бездіяльності об’єднаних територіальних громад, після чого відповідачі добровільно виконали вимоги прокурорів і звільнили від плати за харчування 28 дітей пільгової категорії. Провадження у справі судом закрито.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Раніше прокурори виявили, що всупереч вимог Законів України «Про дошкільну освіту», «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» двома органами місцевого самоврядування Черкаського району безпідставно стягується плата за харчування для дітей із числа внутрішньо переміщених осіб, які виховуються у дошкільних навчальних закладах комунальної форми власності 2 об’єднаних територіальних громад Черкаського району.

Варто зазначити, що в поточному році судами розглядаються 8 позовних заяв прокуратури про визнання протиправними рішень міських і сільських рад щодо безпідставного стягнення плати за харчування учнів та дошкільнят пільгових категорій.
Наверх