Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 14 січ 2021 07:00

У МОЗ оцінили ймовірність подовження локдауну в Україні

У МОЗ оцінили ймовірність подовження локдауну в УкраїніПодовжувати посилений карантин чи запроваджувати новий локдаун в Україні не будуть, якщо після завершення дії нинішніх обмежень не спостерігатиметься сплеску хворих на коронавірус.

Про це заявив головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі телеканалу Espreso.

Ляшко пояснив, що у МОЗ перед посиленням обмежень у січні моделювали сценарії розвитку пандемії таким чином, щоб не довелося впроваджувати ще один локдаун. Тому, якщо не буде спалаху хворих, нового вдасться уникнути. "Якщо все відбуватиметься так, як ми спрогнозували, то ні подовження карантину, ні додаткових жорстких обмежень упродовж цього осінньо-зимового періоду не повинно бути. Проте завжди є "але", — зауважив головний санітарний лікар.

Також  заступник міністра охорони здоров’я наголосив, що спрогнозувати розвиток пандемії складно, бо COVID-19 — новий і небезпечний вірус. Як приклад, Ляшко назвав Велику Британію, де в грудні для святкування різдвяних свят послабили карантин, але після цього уряд відмовився від послаблення обмежень. "Тому й ми не можемо 100% гарантувати, що так, як було прогнозовано, так і буде насправді", — зауважив Віктор Ляшко.
Наверх