Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 09 січ 2021 13:00

Вирішили придбати автомобіль – пам`ятайте!

Вирішили придбати автомобіль – пам`ятайте!Статистика виявлення транспортних засобів з перебитими номерами агрегатів в Україні вражаюча. Кількість незаконних автомобілів вимірюється не десятками, і навіть не сотнями.

Про це розповідають фахівці Черкаського НДЕКЦ.

Не останньою причиною тут є халатне відношення громадян до перевірки транспортних засобів при його придбанні та перереєстрації.

Останній випадок виявлення автомобіля з підробним номером двигуна стався 18.11.2020 в Територіальному сервісному центрі МВС України № 7141, що в місті Черкаси.

Громадянин В. звернувся з заявою про реєстрацію свого автомобіля Skoda Octavia A5. Під час дослідження автомобіля та його реєстраційних документів судовим експертом сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Черкаського НДЕКЦ МВС було встановлено, що номер двигуна нанесений не в умовах заводу-виробника.

На місце події було викликано працівників Черкаського відділу поліції ГУНП МВС в Черкаській області. Автомобіль було вилучено на штрафмайданчик для подальшої перевірки.

Враховуючи практику попередніх схожих випадків, такий автомобіль власнику буде складно повернути собі в користування, а ще це тягне за собою ряд правових наслідків.

Маємо надію, що Ви дослухаєтесь до наших порад і дана інформація вплине на Ваше рішення при придбанні транспортного засобу.

Що можна перевірити у сервісних центрах МВС:

У всіх територіальних сервісних центрах Черкаської області працюють фахівці Черкаського НДЕКЦ. Вони проводять належну перевірку транспортних засобів і надають такі послуги:

- Дослідження ідентифікаційних номерів агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна),
- Встановлення об’єму двигуна,
- Встановлення року виготовлення ТЗ,
- Встановлення ринкової вартості ТЗ при укладанні договорів купівлі-продажу ТЗ,
- Встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).
Наверх