Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство / Надзвичайні події 14 лип 2017 00:25

Співробітники ДСНС закликають батьків дбати про безпеку дітей під час літніх канікул

Співробітники ДСНС закликають батьків дбати про безпеку дітей під час літніх канікулПід час літніх канікул питання безпеки набуває особливої важливості. Саме у цей період, часу на дозвілля у дітей з'являється більше, а батьківського контролю — відповідно менше. На жаль, окрім літнього відпочинку та розваг, навколо дітей достатньо різноманітних небезпек. У цей період, не маючи контролю з боку дорослих, діти самостійно вирушають на місцеві ставки та річки, до лісу або ж залишаються вдома самі. У такому випадку, за статистикою в рази зростає ризик потрапити у складну ситуацію і навіть надзвичайну подію.

Крім того, влітку діти досить часто залишаються вдома самі. У пошуку розваг, діти часто наражають себе на небезпеку, натомість не кожен маленький громадянин може самостійно вирішити проблеми, які виникають поки дорослих немає вдома.

Тож, враховуючи збільшення кількості надзвичайних подій за участі дітей, Управління Державної служба України з надзвичайних ситуацій звертається до батьків:

Шановні громадяни!


Наголошуємо на важливості дотримання дітьми правил безпеки життєдіяльності під час літніх канікул. Якщо ви залишаєте дитину вдома саму, переконайтеся що всі наявні в помешканні електроприлади знаходяться у справному стані, а сірники та отруйні речовини сховані у недоступному місці.

Не залишайте малолітніх дітей вдома самих, адже вони не в змозі самостійно вирішити проблеми, які можуть виникнути.

Вирушаючи на відпочинок до водойми або на природу слідкуйте за тим, щоб малеча не залишалась без нагляду. Слідкуйте за тим, щоб малолітні діти не відвідували самостійно місцеві ставки та річки.


Пам'ятайте, що безпека вашої дитини — це, перш за все, ваша особиста відповідальність!


Управління ДСНС України у Черкаській області
Наверх