Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 13 лис 2020 11:00

Медичні працівники, які мають більше навантаження, отримають підвищені зарплати

Медичні працівники, які мають більше навантаження, отримають підвищені зарплатиОдним із впроваджених кроків підтримки медичних працівників з боку Уряду є доплати медичним працівникам на 26%, 76% та 126%.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль з трибуни Верховної Ради під час «Години запитань до Уряду» 6 листопада.

«Якщо медичні працівники мають більше навантаження, в такому випадку будуть задіяні коригувальні коефіцієнти, що дозволяють отримувати більші зарплати», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр нагадав, що для забезпечення лікарів гідними умовами оплати праці Уряд ще на початку пандемії COVID-19 встановив два одночасні рівні доплат для лікарів, які стоять на передовій боротьби з поширенням захворювання. «Доплати в розмірі 300% медичним працівникам, що залучені до боротьби з COVID-19, виплачуються вже в автоматичному режимі через НСЗУ у відповідних пакетах для всіх лікарень і лікарів. Усі необхідні для цього угоди з НСЗУ та медичними закладами укладені», — підкреслив очільник Уряду.

Денис Шмигаль також відзначив, що з вересня цього року Уряд збільшив оклади всіх, без винятку, медичних працівників на 25%, 50% або 75%. «Це додаткові кошти до зарплати медичного персоналу в розмірі від 1,3 тис. гривень до 3,5 тис. гривень у місяць», — пояснив він.

Крім того, як повідомив Прем’єр-міністр, Уряд ухвалив рішення, яке дасть змогу сімейним лікарям отримувати більше коштів за кожну укладену декларацію. «Ми розуміємо, що в умовах пандемії збільшилось навантаження і на сімейних лікарів, які також частково або повністю задіяні у боротьбі з коронавірусом. Тариф за одну укладену декларацію буде збільшений з нинішніх 600 грн до 652 грн на рік», — зазначив Денис Шмигаль.
Наверх