Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 22 лис 2020 12:00

Нічого спільного з грипом: Лікарка розповіла про три етапи розвитку коронавірусу

Нічого спільного з грипом: Лікарка розповіла про три етапи розвитку коронавірусуЛікарка-інфекціоніст Ольга Голубовська розповіла про три фази розвитку коронавірусної хвороби. Медик повідомила, що близько 80% пацієнтів одужують на першій стадії захворювання.

Про це фахівчиня заявила на брифінгу.

Вона каже, що цей вірус не можна порівнювати з грипом. «Нічого спільного з грипом ця хвороба не має. Ні щодо навантаження на систему охорони здоров'я, ні щодо наслідків для хворого. Коронавірусна інфекція - це тривале захворювання», - сказала вона.

Голубовська розповіла про три етапи розвитку Covid-19:

1 етап - це перший тиждень захворювання, коли хворі себе почувають, в основному, практично здоровими. У 80% людей захворювання і закінчується на цій стадії. Пацієнти повинні звертатись до лікаря, пити вітаміни. Інфекціоніст закликала не приймати антибактеріальні і гормональні препарати.

2 етап - в цій фазі від 10 до 30% хворих. Ця ураження органів і системи організму. Все лікування спрямоване на стримування «шторму» імунної системи. Триває ця фаза до трьох тижнів. Застосовують всі методи лікування.

3 етап – «постковідний синдром». Пацієнтам потрібно перебувати під наглядом. Людина може до місяця перебуває на лікарняному після одужання.
Наверх