Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 22 жов 2020 15:00

У МОЗ роз'яснили, як людина на самоізоляції може проголосувати на виборах

У МОЗ роз'яснили, як людина на самоізоляції може проголосувати на виборахЛюди, які перебувають на самоізоляції через COVID-19 і хочуть проголосувати на місцевих виборах 25 жовтня, можуть це зробити, якщо подадуть дільничній виборчій комісії відповідну заяву з довідкою про стан здоров’я. Зробити це необхідно до 20:00 23 жовтня.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Виборцям, які бажають проголосувати за місцем перебування, треба не пізніше 20 години останньої п’ятниці перед днем виборів, це буде 23 жовтня, подати заяву з доданою довідкою медичної установи про стан здоров’я. Це необхідно, щоб відповідна виборча дільниця на своєму засіданні прийняла рішення щодо їхнього включення до витягу зі списку виборців для голосування за місцем перебування», — розповів Степанов.

Він також пояснив, яку саме довідку має видати лікар: «Лікар або заклад охорони здоров’я може видати або виписку з медичної картки амбулаторного хворого або витяг з реєстру медичних записів про направлення та рецептів електронної системи охорони здоров’я».

Міністр закликав подбати про необхідні медичні документи заздалегідь, щоб мати можливість проголосувати за місцем перебування.
Наверх