Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 14 жов 2020 07:00

В Україні продовжили карантин до кінця року і посилили обмеження

В Україні продовжили карантин до кінця року і посилили обмеженняКабінет міністрів України прийняв рішення про продовження карантину в Україні до кінця грудня. Карантині обмеження будуть діяти до 31 грудня.

Відповідне рішення прийняв уряд на засіданні 13 жовтня.

На засіданні міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що карантин в Україні продовжили через зростання нових випадків коронавірусу. Крім того, карантин вирішили посилити.

"Пропонується заборонити у "зеленій зоні" проведення масових заходів за участю більше 50 осіб. Також ввести проведення всіх спортивних заходів без глядачів", - заявив Степанов.

Також внесені зміни щодо критерій для зон карантину. Зокрема, вдвічі підвищили показник охоплення тестувань до 48 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів.

Крім того, змінюють правила щодо дозволеної кількості людей у масових зібраннях:

- у "зеленій зоні" пропонується дозволити масові заходи загалом не більше 50 людей за умови дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра та маскового режиму.
- у "жовтій" - не більше 30 людей.
- у "помаранчевій" - не більше 20.

Проведення спортивних змагань дозволяється без глядачів, окрім міжнародних змагань, де їх проведення з глядачами можливе за окремим погодженням МОЗ.

Крім того, уряд прийняв рішення заборонити роботу закладів харчування з 22:00 до 7:00 (у "зеленій", "жовтій" та "помаранчевій" зонах).

Кабмін рекомендує перевести університети на дистанційне навчання з 15 жовтня по 15 листопада. Також рекомендується ввести з 15 жовтня шкільні канікули.

Сьогодні на засіданні уряду прийняли рішення змінити критерій для включення регіонів у "червону зону" карантину. Регіон буде переходити в "червону зону", якщо захворюваність на протязі 14 днів становить більш ніж 320 на 100 тисяч населення.

"До цього показник був динамічним як той, що в п'ять разів перевищує відповідний середній показник по країні", - зазначив на засіданні Степанов.
Наверх