Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 15 лис 2020 11:00

8 звичок, які зроблять імунітет дійсно сильним

8 звичок, які зроблять імунітет дійсно сильнимНемає чарівної таблетки або чудодійних добавок, які здатні зробити нашу імунну систему сильною. Але тренування, правильне харчування і навіть деякі повсякденні звички здатні здорово її зміцнити та допомогти в боротьбі з хворобами.

Вивчайте, що варто робити частіше — щоб рідше хворіти.

Сміятися

Кожен раз, коли ви дивитеся комедію або просто хихикаєте з друзями над одними вам зрозумілими жартами, ви робите свій імунітет трохи сильніше. Вся справа в тому, що сміх підвищує рівень антитіл в крові і лейкоцитів, які атакують і вбивають бактерії і віруси.

Співати

Коли в наступний раз зберетеся в караоке, згадайте, що спів активізує функцію селезінки, допомагаючи збільшити концентрації антитіл в крові і тим самим зміцнити імунну систему. Якщо ж ви не любите співати, то не біда — дослідження підтвердили, що навіть регулярне прослуховування музики робить нас трохи менш сприйнятливими до хвороб.

Їсти жирне

Не втомлюємося повторювати: найгірше, що ми можемо зробити — від перейти на раціон, бідний жирами. Чим більше здорових жирів — мононенасичених, багатих корисними кислотами — ми їмо, тим рідше хворіємо. Справа в тому, що жири необхідні для виробництва гормоноподобних сполук, які допомагають регулювати реакцію імунної системи на інфекцію. І якщо ви їсте мало жирів або віддаєте перевагу шкідливим транс-жирам, вашій імунній системі може просто не вистачити сил на повноцінну боротьбу.

…і рибу

Два в одному — корисні жирні кислоти омега-3 і білок, що зміцнює імунну систему. Все це — морська риба жирних сортів. У тих, хто з’їдає хоча б дві порції такої риби в тиждень, менше запальних процесів в організмі і міцніший імунітет.

Займатися фізкультурою

Спорт — це здоров’я? Безсумнівно! Чим більш активний спосіб життя ми ведемо, тим сильніше наша імунна система, яка виробляє все більше клітин крові, здатних атакувати небезпечних загарбників. Хочете застуджуватися в два рази рідше? Займайтеся спортом п’ять разів на тиждень!

…і відпочивати

Займатися спортом важливо, але ще важливіше — давати своєму тілу відпочинок. Після півторагодинного безперервного навантаження вироблення клітин, що борються з мікробами, званих макрофагами, тимчасово падає, і наші шанси захворіти підвищуються. Тому обов’язково потрібно влаштовувати вихідні і давати організму можливість перезавантажитися.

Перекушувати мигдалем

30 грам мигдалю кожен день – не тільки смачно, але і дуже ефективно в профілактиці респіраторних інфекцій. Справа в тому, що хімічна речовина, що міститься в шкірці цього горіха, підвищує здатність лейкоцитів виявляти віруси, а також допомагає запобігти поширення вірусу по всьому тілу.

Тримати ноги в теплі

Мама була права: холодні ноги — прямий шлях до застуди. Учасники одного з досліджень тримали ноги в тазу з холодною водою, а їх «колеги» — в порожній мисці. Через п’ять днів захворів кожен п’ятий з першої групи і кожен десятий — з другої. Саме час приглянути собі теплі шкарпетки на осінь, правда?
Наверх