Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 18 вер 2020 17:00

Поліція попереджає! Шахраї полюють на ваші гроші, реквізити карток, коди та паролі

Поліція попереджає! Шахраї полюють на ваші гроші, реквізити карток, коди та пароліЧи не щодня до поліції звертаються ошукані громадяни.

Про це повідомляє Сектор комунікації поліції Черкаської області.

У когось намагалися зняти гроші з картки, комусь надіслали підозріле смс. Хтось не отримав товар, що замовляв в інтернеті, а комусь повідомили про родича в поліції чи в лікарні за якого треба заплатити. Крім того, аферисти представляються соціальними працівниками, приходять до своїх жертв додому й видурюють цінне майно. Найуразливіша частина населення, яка потрапляє під вплив шахраїв — люди пенсійного віку.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян із проханням бути пильними та не довіряти незнайомцям. Не відчиняйте двері й не запрошуйте чужих увійти до будинку. Завжди перевіряйте документи та не повідомляйте нікому банківські реквізити. Покупки в інтернеті здійснюйте тільки у перевірених продавців та сплачуйте гроші тільки після отримання товару.

Не переказуйте кошти на гаманці електронних платіжних систем (Електронний гаманець – це рулетка! Ідентифікувати особу продавця (покупця) практично неможливо). Якщо вам пропонують перерахувати кошти на картрахунок – вимагайте від продавця (або покупця) копію паспорта, а від Інтернет-магазинів – реєстраційні документи.

Випадково повідомили шахраю реквізити картки та паролі? Негайно заблокуйте картку. (Телефонуйте на гарячу лінію банку, вказану на звороті картки або через інтернет-банкінг). Зверніться до Кіберполіції онлайн (за посиланням ticket.cyberpolice.gov.ua)

Купуйте онлайн на перевірених сайтах! Перевіряйте сайти за допомогою: сервісу "STOP FRAUD" Кіберполіції; сервісу "Black List" Асоціації "ЄМА". Також ви можете перевіряти відгуки щодо надійних сайтів, продавців та віртуальних магазинів через пошукові системи.

Якщо ви все ж таки стали жертвою шахраїв, не гайте часу, одразу телефонуйте за номером «102».
Наверх