Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Здоров'я / Устименко Олег 28 сер 2020 17:00

Коронавірус "молодшає": У ВООЗ заявляють про "нову фазу пандемії"

Коронавірус "молодшає": У ВООЗ заявляють про "нову фазу пандемії"Всесвітня організація охорони здоров'я стурбована тим, що нова хвиля коронавірусу пов'язана з людьми 20-ти, 30-ти і 40 років, багато хто з яких не знали, що вони інфіковані.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву регіонального директора ВООЗ по країнах Західної частини Тихого океану Такеші Касаї, зроблену на віртуальному брифінгу 18 серпня.

Представники ВООЗ заявили, що в цьому місяці частка молодих людей серед інфікованих у всьому світі зросла, що ставить під ризик вразливі верстви населення, включаючи літніх і хворих людей у густонаселених районах зі слабким медичним обслуговуванням.

"Епідемія змінюється. Люди у віці від 20 до 30 і 40 років все частіше стають рушійною силою поширення (коронавірусу – ред.). Багато хто навіть не підозрює, що інфікований. Це збільшує ризик перетікання на найбільш незахищених (людей). Те, що ми спостерігаємо, – це не просто відродження (епідемії COVID-19). Ми вважаємо, що це сигнал про те, що ми вступили в нову фазу пандемії в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні", - заявив Касаї.

Регіональний директор ВООЗ по країнах Західної частини Тихого океану сказав, що країни можуть ефективніше зменшити руйнівні наслідки для життя та економіки, поєднуючи раннє виявлення і реагування для боротьби з інфекціями.

За словами Касаї, незважаючи на наявність мутацій, ВООЗ все ще вважала вірус "відносно стабільним".
Наверх