Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Суспільство / Культура 26 лип 2020 08:00

ДУХОВНА СПАДЩИНА УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

ДУХОВНА СПАДЩИНА УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУДень Хрещення Київської Русі – України відзначається щорічно 28 липня відповідно до Указу Президента України . Саме цього дня Православна Церква вшановує пам'ять Святого Рівноапостольного князя Володимира, хрестителя Київської Русі, одного із засновників і покровителів нашої державності.

Вшанування пам' яті київського князя на державному рівні – важливий крок на шляху відродження національної пам'яті Українського народу.

Великий Князь Київський Володимир – один із найвизначніших діячів Європейського середньовіччя. У вітчизняну історію він увійшов передовсім як князь – воїн та князь – реформатор : суттєво розширив державні кордони і провів адміністративну та військову реформи, завдяки яким Русь – Україна стала могутньою централізованою державою. Найважливішою реформою Володимира Великого була релігійна : прийняття християнства та хрещення підвладних йому земель. Це дало змогу середньовічній Русі увійти до кола цивілізованих європейських держав.

До святкування 1032-річчя Хрещення Русі - України, в Мошнівській сільській бібліотеці для широкого кола користувачів пропонуємо книжкову виставку «Духовна спадшина українського народу» Виставка висвітлює історичну знакову подію для всього українського народу.

Хрещення Русі – це і справді дуже велика подія в історії нашого народу, яка змінила духовне і культурне життя людей та звернула їх до справжніх цінностей та віри в Бога.

Мошнівська сільська бібліотека
Наверх