Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Черкаський район. Новини 24 травня 2017 15:22

МАСОВОЇ ЗАГИБЕЛІ РИБИ НЕМАЄ

МАСОВОЇ ЗАГИБЕЛІ РИБИ НЕМАЄВ інформаційних засобах з’явилося повідомлення, що поблизу с. Леськи, с. Худяки та ще деяких сіл у р. Дніпро та р. Ірклій виявлено факти загибелі різних видів риби. У Черкасирибоохороні пояснюють, що це поодинокі випадки, спричинені занизькою температурою води у річках, зараз їх зафіксовано тільки чотири.

Як проінформував голова ліквідаційної комісії Черкасирибоохорони Анатолій Миронінко, зараз у річках температура води занизька для риби, яка саме нереститься. Відповідно, вона не може віднереститися й гине. Так буває практично щороку, ситуація геть не є надзвичайною, це цілком природне явище

Він також додав, що торік за аналогічної ситуації було задіяно екологічну лабораторію, яка лише підтвердила висновки рибінспекторів про надто низьку температуру води для нересту, й жодних відхилень у складі води не знайшла. Тому цього року рибінспектори не поспішають бити на сполох.

Анатолій Миронінко підкреслив, що масової загибелі риби немає, а якби підозри на надзвичайну подію були, там були б уже задіяні усі можливі служби.

За інформацією прес-служби Черкаської РДА
Наверх