Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 23 лип 2020 10:00

УРЯД ПРОДОВЖИВ КАРАНТИН ДО КІНЦЯ ЛІТА

УРЯД ПРОДОВЖИВ КАРАНТИН ДО КІНЦЯ ЛІТАКабінет міністрів продовжив адаптивний карантин до 31 серпня.

Рішення на засіданні уряду 22 липня ухвалили одностайно.

Шмигаль зазначив, що адаптивний підхід на регіональному рівні довів свою ефективність і дозволяє контролювати рівень захворюваності в Україні.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів дослівно таке: "В залежності від епідемічної ситуації в регіоні або в окремих адміністративно-територіальних одиницях встановлюється зелений, жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Рівень буде визначатися автоматизованим програмним забезпеченням на основі визначених алгоритмів та зібраних даних та затверджуватиметься національною комісією ТЕБ та НС.

Базовим рівнем моніторингу є моніторинг на рівні області показників, які використовуються і наразі: завантаженість ліжок (не більше 50%), середня кількість тестувань (не менше 24 на 100 тисяч населення), коефіцієнт виявлення випадків інфікування (не більше 11%) і показник динаміки зростання випадків інфікування (не більше 10%).

Коли немає перевищень, область та всі її райони перебувають у зеленій зоні , де діють такі обмеження: в громадських будівлях маски або респіратор, проведення масових заходів – не більше 1 особи на 5 квадратних метрів, заповнюваність театрів і кінотеатрів – 50%, перевезення пасажирів тільки в рамках сидячих місць.

Якщо ж починають змінюватися індикатори 5 днів поспіль, то починають переходити регіони або ОАТО, жовта в нас буферна зона, або помаранчева і червона".
Наверх