Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Черкаський район. Новини 12 чер 2020 14:00

Гранати та набої, привезені зі Сходу, вилучили у жителя Черкаського району

Гранати та набої, привезені зі Сходу, вилучили у жителя Черкаського районуБоєприпаси вилучили під час санкціонованого обшуку. Речові докази направлено для проведення відповідних експертиз. Відкрито кримінальне провадження за статтею 263 КК України.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Черкаській області.

До правоохоронців Черкаського відділення поліції надійшла оперативна інформація, що житель одного із сіл району незаконно зберігає боєприпаси. Отримана інформація знайшла своє підтвердження. В ході проведення санкціонованого обшуку, в підвальному приміщенні будинку поліцейські виявили гранату ф1, гранату РГД-5, запал та 60 набоїв калібру 5,45 мм.

При розмові з поліцейськими чоловік розповів, що боєприпаси він привіз зі сходу країни, де перебував під час бойових дій. З якою метою зловмисник зберігав зброю встановить слідство.

Речові докази вилучено та направлено на експертне дослідження. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років. Розслідування по даному факту триває.
Наверх