Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 26 травня 2020 08:00

На Черкащині – дощитиме

На Черкащині – дощитимеУчора центр дощового циклону знаходився над Черкащиною і випало 2-13 мм дощу. А у Жашкові за 12 годин аж 23 мм – майже декадна норма, що відповідає критерію небезпечного метеорологічного явища.

Про це повідомляє начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

За прогнозом, цей робочий тиждень буде з дощами, проте покладе початок у перебудові синоптичної ситуації.

Переміщення повітряних мас поступово повернеться до більш звичних західно-східних процесів. Нарешті нашу Черкащину очікує підвищення температури.

У першій половині тижня воно буде помірним з денними температурами 14-19º, а з четверга зробить серйозну заявку на те, щоб наздогнати календар з температурами вдень 17-22º і наблизитися до кліматичної норми.

У вихідні дощі припиняться, є шанси що травень встигне дати початок метеорологічному літу.

Загалом меридіональні переміщення повітряних мас, що встановилися в атмосфері, призвели до затяжної і потужної негативної температурної аномалії у нашому регіоні. Навіть у третій декаді травня на Черкащині на грунті спостерігалися нічні заморозки, а середня температура повітря відстає від кліматичної норми на 3-8°.

Травень-2020 запам’ятається недобором тепла, частими дощами і пізніми заморозками, холодні ночі та ранки, часто сірі та вітряні дні. Кількість опадів на Черкащині за 24 дні травня досягла 1-1,5 місячної норми. Це хороший показник після дефіциту квітневих опадів. Але при холодній погоді для нормального росту і розвитку рослин не вистачає тепла.
Наверх