Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 15 травня 2020 16:00

На Черкащині відзначають день Європи в діджитал-форматі

На Черкащині відзначають день Європи в діджитал-форматіУ зв’язку із карантинними обмеженнями цьогорічний День Європи відзначають в діджитал-форматі. Протягом травня у кожного є можливість долучитися до різних заходів онлайн, як то вікторини, вебінари, лекції, ніч в музеї, віртуальні виставки, онлайн уроки та фото та відеофлешмоби.

Про всі ці події постійно інформують на сторінці Департаменту регіонального розвитку ОДА у Facebook.

До дня Європи Департамент регіонального розвитку Черкаської ОДА оголосив фотофлешмоб #Символи_Європи. Головна ідея – віднайти якомога більше місць, об’єктів та локацій на Черкащині, які нагадують чи пов’язані з країнами  Європи.

Це може бути будь-що: будівля, статуя, інсталяція, тематична кафешка, експонат в музеї і т.д. Щоб стати учасником фотофлешмобу та виграти подарунок потрібно зробити фото європейського символу та разом із коротким дописом розмістити у себе на сторінці в Facebook, зазначивши хештег #Символи_Європи. Більше деталей можна знайти за посиланням: https://bit.ly/35VSlu3

Вже 19 років поспіль вся Україна й Черкаська область зокрема, відзначають День Європи як втілення спільних цінностей усіх націй нашого континенту. Ці цінності називають “європейські”, а головною з них є Людина, її права і свободи.

День Європи – це традиційне свято для всіх європейських країн, що символізує єднання, мирну співпрацю та спільність цінностей. У Європі цей день відзначають 9 травня, а відправною точкою у започаткуванні цього свята, стала Декларація Шумана, яка і призвела до створення першого Європейського співтовариства. В Україні “європейський” день було вирішено святкувати в третю суботу травня.
Наверх