Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 12 травня 2020 14:00

Український інститут національної пам’яті започатковує безстрокову акцію у соціальних мережах «Родинні історії війни»

Український інститут національної пам’яті започатковує безстрокову акцію у соціальних мережах «Родинні історії війни»До Дня пам’яті та примирення та до 75-ї річниці перемоги над нацизмом Український інститут національної пам’яті започатковує безстрокову акцію у соціальних мережах «Родинні історії війни».

Друга світова війна не оминула жодної української родини. Захищати своїх рідних та свій дім від ворога до лав Червоної армії пішло понад 7 мільйонів українських синів і доньок. В арміях Союзників воювали 250 тисяч, а в Українській повстанській армії – понад 100 тисяч вояків.

Спільна перемога над нацизмом була б неможливою без внеску українців – без незламності та людської гідності сотень тисяч звичайних людей. За кожною із наведених цифр стоять долі конкретних людей. Без їхніх історій наша пам’ять про Другу світову не буде цілісною.

В Інституті національної пам’яті закликають усіх поділитися родинними історіями, пов’язаними з Другою світовою війною. Публікуйте свої розповіді у соцмережах під хештегом #РодинніІсторіїВійни, додайте фотографію героя розповіді і по можливості на один із нижніх кутів світлини накладіть зображення маку пам’яті. Завантажити мак можна за посиланням: https://bit.ly/2z5hjLi

Також закликають заклади освіти розмістити на своїх інтернет-ресурсах історії, які стосуються ваших навчальних установ і пов’язані з подіями Другої світової війни. Це можуть бути розповіді про випускників, які боролися з нацизмом, або родинні історії учнів, студентів, викладачів.

Ваші розповіді можуть бути різні за форматом, подачею матеріалу – від стислих біографічних довідок до розлогих матеріалів, в основі яких родинні перекази та/або спогади очевидців Другої світової війни.

Головне – ваша участь і прагнення віддати належне окремим людям, вшанувати їхню пам’ять і доповнити їхніми історіями загальну історію трагічних подій Другої світової війни.

Найзворушливіші історії Український інститут національної пам’яті буде поширювати на своїй фейсбук-сторінці.

Цьогорічна загальнодержавна інформаційна кампанія До Дня пам’яті та примирення та до 75-ї річниці перемоги над нацизмом проходить під гаслом «Пам’ятаємо. Перемагаємо». Інформаційні матеріали можна переглянути за посиланням: https://bit.ly/2KWnmED.
Наверх