Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 27 кві 2020 11:00

В Україні презентували ID-картку та закордонний біометричний паспорт у додатку "Дія"

В Україні презентували ID-картку та закордонний біометричний паспорт у додатку "Дія"В Україні під час онлайн-презентації презентували ID-картку та закордонний біометричний паспорт у додатку “Дія”.

“На початку лютого презентували “Дію” з доступом до цифрових водійського посвідчення та свідоцтва реєстрації авто, це був дуже важливий крок до реалізації нашої стратегії “Держава у смартфоні”, минуло лише два місяці, і ми робимо не менш важливий, революційний крок — презентуємо цифровий паспорт громадянина України та закордонний паспорт, що тепер доступні у застосунку “Дія”, — прокоментував президент України Володимир Зеленський.

За його словами, за перші три дні мобільного додатку “Дія” його користувачами стали 1 млн українців, зараз вже – 2,3 млн українців.

“Ми були десяті у світі, хто запровадив цифрові водійські посвідчення та свідоцтва про реєстрацію. Тепер стали одними з перших, хто реалізував цифрові паспорти, і точно перші, хто надав їм такі ж юридичні права, що мають пластикові чи паперові”, – сказав Зеленський.

Після карантину електронними паспортами можна буде користуватися:

- під час подорожі літаком та поїздом;
- для підтвердження віку;
- для отримання поштових послуг;
- для підтвердження особи у правоохоронних органах;
- для отримання послуг зв’язку;
- для отримання держпослуг у додатку “Дія”;
- для банківських операцій;
- для готельних послуг.

“Ми плануємо, що е-паспорт повністю замінить ID-картки та паперові. Щодо безпеки: завдяки нашим партнерам – компанії epam – ми розробили систему роботи з QR-кодами у “Дії”. Це найбезпечніший спосіб перевірки дійсності паспорта. Кожна людина може перевірити дійсність будь-якого документа іншої людини завдяки “Дії”, – додав міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Як отримати електронні документи:

- якщо у вас вже є ID-картка та біометричний закордонний паспорт, все що потрібно, просто завантажити додаток Дія та зареєструватися в ньому;
- якщо ваші документи опрацьовані, ви зможете побачити їх у переліку доступних документів в додатку.
- додаток «Дія» доступний у Apple Store та Google Play.
Наверх