Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство / Відео 15 кві 2020 09:00

Звернення начальника Управління ДСНС України у Черкаській області до черкащан щодо пожеж в екосистемах (відео)

Звернення начальника Управління ДСНС України у Черкаській області до черкащан щодо пожеж в екосистемах (відео)Публічну заяву про недопустимість випалювання сухостою, у зв’язку з загостренням ситуації щодо виникнення пожеж в екосистемах Черкащини, зробив начальник управління ДСНС України у Черкаській області Андрій Даник.

Її текст опубліковано на офіційному сайті Управління.

“Шановні черкащани!

У зв’язку із масовим спалюванням сухої рослинності та численними загораннями на відкритих територіях в області загострилася ситуація щодо виникнення пожеж в екосистемах.

Щодоби на телефонну лінію “101” надходять все нові й нові тривожні повідомлення, про загорання посуші. Статистика каже, що 9 пожеж з 10 виникають через людський фактор, а відтак ми просимо переглянути Вас своє ставлення до вогняної безпеки.

Перебуваючи за містом, господарюючи на присадибних ділянках та на відкритих територіях, завжди дотримуйтесь правил пожежної безпеки: не спалюйте суху рослинність, не розкладайте багаття у лісах, на торфовищах, утримайтеся від куріння чи користування відкритим вогнем у цих місцях.

Варто пам’ятати, що за сухої погоди спричинити пожежі в екосистемах здатен навіть непогашений сірник або недопалок.

Обирайте безпечні способи господарювання на присадибних ділянках, пам’ятайте, що випалювання сухої рослинності завжди пов’язане з ризиками поширення вогню на розташовані поруч будівлі, торфополя та лісові насадження, а продукти горіння небезпечні для людського здоров’я та довкілля.

Пожежу, що розгоряється, спробуйте засипати піском чи залити водою. Якщо ж впоратися самотужки неможливо або пожежа вже набула значних розмірів, телефонуйте за номером 101.

Пам’ятайте, що несанкціоноване випалювання сухої рослинності – злочин, за який законодавством України передбачена адміністративна відповідальність!

Закликаємо громадян об’єднати зусилля у боротьбі з несанкціонованим випалюванням сухої рослинності. Якщо ви стали свідком такого правопорушення, викликайте на місце події працівників правоохоронних органів за телефоном 102″.
Наверх