Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 08 кві 2020 10:00

ДПС інформує: Термін подання декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік продовжено

ДПС інформує: Термін  подання  декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік продовженоГоловне управління ДПС у Черкаській області інформує мешканців Черкащини про продовження до 1 липня 2020 року терміну подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи за минулий рік.

Також звертаємо увагу, що суму податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та військового збору, зазначену в річній податковій декларації платники податків самостійно сплачують до 1 жовтня 2020 року.

Нагадуємо! При направленні декларації засобами електронного зв’язку можна скористатися електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Для подання податкових декларацій в електронній формі у режимі реального часу (on-line) та використання сервісу автоматичного заповнення на основі даних ДПС необхідно:

- отримати електронний цифровий підпис можна у кваліфікованих надавачів електронних довірчих послуг, перелік яких розміщено на сайті центрального засвідчувального органу Міністерства цифрової трансформації України (czo.gov.ua) у розділі «Довірчі послуги» також з зазначеним переліком можливо ознайомитися у відкритій частині «Електронного кабінету»;
- авторизуватися за допомогою особистого електронного ключа;
- отримати відомості про отримані доходи з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків;
- після отримання відповіді від ДПС у розділі «вхідні/вихідні документи», перейти до заповнення на основі даних ДПС у режимі «Декларація про майновий стан і доходи».

Також необхідно зазначити, що Державна податкова служба України для платників податків започаткувала серію відеоуроків щодо користування електронними сервісами. Так, за посиланням розміщено відеоурок пресвячений заповненню річної податкової декларації про майновий стан і доходи громадян.

Платники податків подають декларацію про майновий стан і доходи за новою формою. Зміни до форми податкової декларації внесені наказом Міністерства фінансів України від 25.04.2019 № 177 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859».
Наверх