Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 04 кві 2020 09:00

Про надання житлових субсидій під час карантину

Про надання житлових субсидій під час карантину25 березня цього року Уряд ухвалив відповідну постанову, якою врегульовано Порядок надання субсидій під час дії карантину.

Про це інформує Департамент соціального захисту населення ОДА.

Так, постановою на період карантину заборонено припинення надання житлових субсидій, крім обставин, що унеможливлюють надання житлової субсидії, зокрема в разі переїзду домогосподарства в інше житлове приміщення (будинок) або в разі смерті одинокої особи.

Розгляд питань щодо призначення житлової субсидії на наступний період усім домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному періоді 2019—2020 років, буде здійснено без звернень громадян з заявами про призначення житлових субсидій.

Право на отримання субсидії на підставі заяв про призначення житлових субсидій та інформації центрів зайнятості щодо їхнього перебування на обліку надано громадянам, які були звільнені з роботи в період карантину відповідно до пункту 1 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України і зареєструвалися в службі зайнятості як безробітні. При цьому для розрахунку житлової субсидії буде враховуватися розмір призначеної допомоги з безробіття без урахування сум отриманої заробітної плати.

Разом із тим, на період карантину розрахунок житлових субсидій буде проведено з урахуванням збільшених на 50 відсотків соціальних нормативів, у межах яких надається субсидія на оплату житлово-комунальних послуг.
Наверх