Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 05 кві 2020 08:00

Українці, яким відмовляють у тестуванні, можуть звернутись на "гарячу лінію" МОЗ

Українці, яким відмовляють у тестуванні, можуть звернутись на "гарячу лінію" МОЗНаразі МОЗ розроблено алгоритм проведення ПЛР-тестування для населення. Тим категоріям осіб, які підпадають під тестування і яким відмовляють у проведенні дослідження, МОЗ пропонує звернутися на "гарячу лінію".

Про це повідомив заступник Міністра охорони здоров’я - Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко під час брифінгу.

Нагадаємо, в першу чергу тестування проводять тим, хто прибув з-за кордону та перебувають на самоізоляції, хворим на пневмонію, із ознаками ГРВІ, контактних осіб із хворими на коронавірус.

"Ми отримуємо повідомлення від населення про те, що їм відмовляють у проведенні тестувань. Хочу звернутися до громадян, які мають підставу для проведення тестування. На сайті МОЗу є "гаряча лінія", ми просимо телефонувати на неї та повідомляти про такі випадки",- зазначив Віктор Ляшко.

Також додає, що наразі в Україні створено 567 мобільних бригад, які виїжджатимуть до людей та відбиратимуть зразки та передаватимуть їх для проведення тестувань.
Наверх